U bent hier

Informatie voor het didactisch team

Suggesties over de inhoud of formulering van deze pagina mag u steeds geven via cudi@scientica.be.

Deadlines
Wanneer ligt de deadline voor het doorgeven van cursusmateriaal?

Aanbod
Boeken
Geprint materiaal: cursussen, slides, excursiebundels, ...
Labojassen, dissectiesets, ...

Veelgestelde vragen
Waarom ontvangt u (g)een mail met de vraag naar cursusmateriaal van een vak?
Zijn jullie dezelfde cursusdienst als VTK / LBK / Ekonomika / ... ?
Ik heb de informatie omtrent het cursusmateriaal van mijn vak reeds doorgegeven aan Acco.
Al mijn materiaal is beschikbaar gesteld op Toledo, waarom zou ik het door jullie laten printen?
Ik gebruik geen cursus, dus ik kan geen gebruikmaken van jullie diensten?

Wanneer ligt de deadline voor het doorgeven van cursusmateriaal?
Indien u wenst dat uw materiaal bij het begin van het eerste semester beschikbaar is, ligt de deadline voor boeken zo vroeg mogelijk, en ten laatste op 8 augustus 2021. De deadline voor cursussen is ten laatste op 29 augustus 2021. Uiteraard geldt hier ook het principe "hoe vroeger, hoe beter", zodat onze vrijwilligers de werklast kunnen spreiden. Na de deadline mag je het materiaal natuurlijk nog steeds doorsturen, maar dan kunnen we niet garanderen dat dit de eerste week van het academiejaar al voorhanden gaat zijn.
Voor het tweede semester, ligt de deadline voor boeken opnieuw zo vroeg mogelijk, en ten laatste op 2 januari 2022. De deadline voor cursussen ligt op 23 januari 2022.
Indien uw vak pas later in een semester geprint cursusmateriaal nodig heeft, stuurt u dit best zo snel mogelijk door. Tijdens het semester bedraagt de levertermijn voor ingeringde cursussen 10 werkdagen en voor ingebonden cursussen 8 werkdagen. Losse cursussen hebben dan een levertermijn van 5 werkdagen. Hou er daarnaast rekening mee dat wij na de 11de week van het semester gesloten zijn.
Boeken
Via onze leverancier Acco kunnen wij in principe elk boek met ISBN-nummer verkrijgen, zolang het boek verkrijgbaar is, en in onze cursusdienst verkopen met korting. Voor sommige (vaak buitenlandse) leveranciers duurt de uitlevering soms erg lang, waardoor we aanraden om ons zo vroeg mogelijk mee te delen welke boeken u zal gebruiken.
Geprint materiaal: cursussen, slides, excursiebundels, ...
Hieronder vindt u de opties die wij aanbieden om uw cursusmateriaal te laten drukken, het eerste puntje is uiteraard enkel van toepassing bij slides.

Aantal slides per pagina. Voor slides die geen kleine tekst of gedetailleerde figuren bevatten, raden wij 4 slides per pagina (landscape) aan. Indien dit wel het geval is, raden wij 2 slides per pagina (portrait) aan. U kan ons de slides aanleveren op een van die twee wijzen, of het origineel met de vermelding of u 2 of 4 slides per pagina wenst.

Recto of recto-verso. Omwille van het milieu en de dikte van de cursus raden wij recto-verso printen aan. Indien u echter verwacht dat dit te weinig plaats biedt voor het nemen van nota's, is recto de betere optie.

Afwerking. De goedkoopste optie is uiteraard het voorzien van losse papieren. De meeste studenten perforeren deze en steken ze in een kaft. Het inbinden van cursussen wordt ook regelmatig gedaan, maar wordt niet als handig ervaren voor minder dan 85 of meer dan 250 A4's. Indien u toch meer papieren wil inbinden, raden wij aan om de cursus op te splitsen in meerdere delen. Het inringen van cursusmateriaal raden wij enkel aan voor excursiegidsen die gebruikt worden op locatie. In andere gevallen menen we dat het gebruiksgemak niet opweegt tegen de extra kost. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om A5-boekjes te laten maken van uw (doorlopende) pdf. Omwille van het extra voorblad dat door ons wordt toegevoegd, bevat de pdf bij voorkeur "4*n - 1" pagina's, waarbij n een natuurlijk getal is. Indien u hiervan afwijkt, zal het boekje achteraan worden aangevuld met lege pagina's. Ten slotte is het ook mogelijk om losse A3-pagina's te laten printen, wat handig kan zijn voor bijvoorbeeld kaarten.

Zwart-wit of kleur. Aangezien zwart-wit printen beduidend veel goedkoper is dan in kleur, raden wij het eerste aan. Indien u toch enkele figuren in kleur wenst, kan u dit ons melden en een pdf doorsturen met enkel de betreffende pagina's in kleur. Enkel die pagina's worden dan als 'in kleur' aangerekend.

Labojassen, dissectiesets, ...
Naast boeken en cursussen bieden wij op dit moment ook labojassen, dissectiesets en molecuuldozen aan. Indien uw vak iets gelijkaardigs nodig heeft of wanneer u specifieke vragen heeft over het type materiaal dat wij verkopen, mag u ons steeds contacteren via cudi@scientica.be.
Waarom ontvangt u (g)een mail met de vraag naar cursusmateriaal van een vak?
Ons systeem wordt begin juni geüpdate met de informatie uit de ECTS-fiches verbonden aan opleidingen van de faculteit Wetenschappen. Vervolgens sturen wij alle lesgevers die vermeld worden op die ECTS-fishes een mail, met een onderwerp gelijkend op "[Scientica cursusdienst] Cursusmateriaal Academiejaar 20xx-20xx". Indien u (nog) niet op de ECTS-fische vermeld stond, ontvangt u geen mail. Daarnaast biedt elke mail ook de mogelijkheid tot uitschrijven op onze mailinglijst, waardoor u in de toekomst geen mails meer ontvangt.
Zijn jullie dezelfde cursusdienst als VTK / LBK / Ekonomika / ... ?
Neen, als cursusdienst van Scientica verkopen wij cursusmateriaal aan alle wetenschapsstudenten. Dit betekent uiteraard niet dat studenten van andere faculteiten niet welkom zijn bij ons. Indien uw vak aan studenten van meerdere faculteiten gedoceerd wordt, bent u vrij te kiezen met welke cursusdienst(en) u samenwerkt. Gelieve deze informatie ook door te geven aan ons, zodat we onze studenten juist kunnen doorverwijzen indien nodig.
Ik heb de informatie omtrent het cursusmateriaal van mijn vak reeds doorgegeven aan Acco.
Acco is onze leverancier, waar wij met veel plezier mee samenwerken. Omdat de doorstroom van informatie niet altijd even snel gebeurd, appreciëren we het ten zeerste indien u ons dezelfde informatie wil meedelen.
Al mijn materiaal is beschikbaar gesteld op Toledo, waarom zou ik het door jullie laten printen?
Aangezien wij grote hoeveelheden laten printen bij onze drukkerij, ligt de prijs die wij krijgen veel lager dan wat een student in een printshop betaald. Daarom is het voor veel studenten goedkoper (en handiger) om een cursus bij ons te kopen, in plaats van deze zelf af te drukken. Uiteraard printen wij geen materiaal zonder uw toestemming en mag u uw materiaal op Toledo laten staan voor studenten die liever digitaal werken of zelf printen.
Ik gebruik geen cursus, dus ik kan geen gebruikmaken van jullie diensten?
Naast het printen van onder meer cursussen en slides, verkopen wij ook boeken, labojassen, dissectiesets en molecuuldozen. Enkel Acco-cursussen (met typische grijze kaft) verkopen wij niet. Toch appreciëren we het ten zeerste indien u ons meldt dat u een Acco-cursus gebruikt, zodat we onze studenten juist kunnen doorverwijzen indien nodig.